ژن یا رژیم غذایی؛ کدام‌یک تاثیر بیشتری در افزایش وزن دارد؟

محققان اظهار کردند: ژن‌ها نسبت به رژیم غذایی تاثیر کمتری در چاقی افراد دارند.

به گزارش تارگت زالو و به نقل از مدیکال اکسپرس، محققان در گزارشی که در مجله BMJ، منتشر شده، اظهار کردند: افرادی به صورت ژنتیکی در معرض افزایش وزن هستند که شیوه زندگی ناسالم هم باعث می‌شود این مشکل افزایش پیدا کرده و منجر به اضافه وزن بیشتر شود.

اندازه‌گیری استاندارد برای چاقی، شاخص توده بدن (BMI)، بر اساس وزن و قد محاسبه می‌شود. شاخص توده بدن ۲۵ تا ۳۰ نشان می‌دهد که فرد اضافه وزن دارد. ۳۰ و بالاتر از آن هم که چاقی را نشان می‌دهد.

چاقی از مهمترین عوامل خطرساز برای حملات قلبی، سکته مغزی، دیابت و ابتلاء به برخی سرطان‌هاست.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، حدود چهار درصد از بزرگسالان در اواسط دهه ۱۹۷۰ دارای شاخص توده بدنی ۳۰ و بالاتر بودند.

کارشناسان عنوان کردند: تا سال ۲۰۱۶، این رقم ۱۱ درصد برای مردان و ۱۵ درصد مربوط به زنان بود. افزایش وزن در میان کودکان هم از چهار درصد در سال ۱۹۷۵ به بیش از ۱۸ درصد در سال ۲۰۱۶ رسیده است.

برای نشان دادن تأثیر نسبی محیط و ژن‌ها برای چاقی، دانشمندان نروژی اطلاعات مرتبط با قد و وزن نزدیک به ۱۲۰ هزار نفر را بین سال‌های ۱۹۶۳ تا ۲۰۰۸ مورد بررسی قرار دادند. نتایج نشان داد ژن‌ها نسبت به رژیم غذایی تأثیر کمتری در چاقی افراد دارند

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code